BibTex RIS Kaynak Göster

Hardware Implementation of Neural Network Training with Levenberg-Marquardt Algorithm

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 24.06.2016

Öz

Hardware Implementation of Neural Network Training with Levenberg-Marquardt AlgorithmLevenberg-Marquardt (LM) algorithm is preferred due to providing fast convergence and stability in training of artificial neural networks (ANN). In this study, hardware implementation of ANN training with LM algorithm is presented on FPGA using floating point number representation..Hardware implementation has been realized on Virtex-5 xc5vlx110-3ff1153 FPGA using ISE Webpack 10.1 software. In this work, both ANN and its training using LM have been particularly implemented on FPGA according to the inherent parallel data processing of ANN. Obtained synthesis results have showed that training of ANN using LM algorithm can be successfully implemented on FPGA.

Levenberg-Marquardt Algoritması ile YSA Eğitiminin Donanımsal Gerçeklenmesi

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 24.06.2016

Öz

Levenberg-Marquardt (LM) algoritması yapay sinir ağlarının eğitiminde sağlamış olduğu hız ve kararlılık nedeni ile tercih edilmektedir. Bu çalışmada yapay sinir ağı (YSA) eğitiminin LM algoritması ile kayan noktalı sayı formatında donanımsal olarak FPGA’da gerçeklenmesi sunulmuştur. Donanımsal gerçekleme ISE Webpack10.1 programı kullanılarak Xilinx Virtex 5 xc5vlx110-3ff1153 FPGA’sı üzerinde gerçeklenmiştir. Çalışmada özellikle YSA mimarisinin doğasında var olan paralelliğin FPGA üzerine aktarılmasının yanı sıra eğitim aşamasında LM algoritması da paralel veri işlemeye uygun olarak gerçeklenmiştir. Elde edilen sentez sonuçları, LM ile YSA eğitiminin FPGA üzerinde başarı ile gerçeklenebileceğini ortaya koymuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA37JM69AN
Bölüm Makaleler(Araştırma)
Yazarlar

Mehmet Ali Çavuşlu

Yaşar Becerikli Bu kişi benim

Cihan Karakuzu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 24 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çavuşlu, M. A., Becerikli, Y., & Karakuzu, C. (2016). Levenberg-Marquardt Algoritması ile YSA Eğitiminin Donanımsal Gerçeklenmesi. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Dergisi, 5(1).
AMA Çavuşlu MA, Becerikli Y, Karakuzu C. Levenberg-Marquardt Algoritması ile YSA Eğitiminin Donanımsal Gerçeklenmesi. TBV-BBMD. Haziran 2016;5(1).
Chicago Çavuşlu, Mehmet Ali, Yaşar Becerikli, ve Cihan Karakuzu. “Levenberg-Marquardt Algoritması Ile YSA Eğitiminin Donanımsal Gerçeklenmesi”. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Dergisi 5, sy. 1 (Haziran 2016).
EndNote Çavuşlu MA, Becerikli Y, Karakuzu C (01 Haziran 2016) Levenberg-Marquardt Algoritması ile YSA Eğitiminin Donanımsal Gerçeklenmesi. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi 5 1
IEEE M. A. Çavuşlu, Y. Becerikli, ve C. Karakuzu, “Levenberg-Marquardt Algoritması ile YSA Eğitiminin Donanımsal Gerçeklenmesi”, TBV-BBMD, c. 5, sy. 1, 2016.
ISNAD Çavuşlu, Mehmet Ali vd. “Levenberg-Marquardt Algoritması Ile YSA Eğitiminin Donanımsal Gerçeklenmesi”. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi 5/1 (Haziran 2016).
JAMA Çavuşlu MA, Becerikli Y, Karakuzu C. Levenberg-Marquardt Algoritması ile YSA Eğitiminin Donanımsal Gerçeklenmesi. TBV-BBMD. 2016;5.
MLA Çavuşlu, Mehmet Ali vd. “Levenberg-Marquardt Algoritması Ile YSA Eğitiminin Donanımsal Gerçeklenmesi”. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Dergisi, c. 5, sy. 1, 2016.
Vancouver Çavuşlu MA, Becerikli Y, Karakuzu C. Levenberg-Marquardt Algoritması ile YSA Eğitiminin Donanımsal Gerçeklenmesi. TBV-BBMD. 2016;5(1).

https://i.creativecommons.org/l/by-nc/4.0Makale Kabulü

 

Çevrimiçi makale yüklemesi yapmak için kullanıcı kayıt/girişini kullanınız.

Dergiye gönderilen makalelerin kabul süreci şu aşamalardan oluşmaktadır:

1.       Gönderilen her makale ilk aşamada en az iki hakeme gönderilmektedir.

2.       Hakem ataması, dergi editörleri tarafından yapılmaktadır. Derginin hakem havuzunda yaklaşık 200 hakem bulunmaktadır ve bu hakemler ilgi alanlarına göre sınıflandırılmıştır. Her hakeme ilgilendiği konuda makale gönderilmektedir. Hakem seçimi menfaat çatışmasına neden olmayacak biçimde yapılmaktadır.

3.       Hakemlere gönderilen makalelerde yazar adları kapatılmaktadır.

4.       Hakemlere bir makalenin nasıl değerlendirileceği açıklanmaktadır ve aşağıda görülen değerlendirme formunu doldurmaları istenmektedir.

5.       İki hakemin olumlu görüş bildirdiği makaleler editörler tarafından benzerlik incelemesinden geçirilir. Makalelerdeki benzerliğin %25’ten küçük olması beklenir.

6.       Tüm aşamaları geçmiş olan bir bildiri dil ve sunuş açısından editör tarafından incelenir ve gerekli düzeltme ve iyileştirmeler yapılır. Gerekirse yazarlara durum bildirilir.

 88x31.png   Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.